славчо атанасовПловдивският общински съветник от ДСБ Спас Гърневски призова кмета Славчо Атанасов незабавно да си подаде оставката заради скандалите с БСП, съобщи БНР. Гърневски заяви, че вотът на пловдивчани е бил подменен и подчерта, че социалистите са замесени в престъпната приватизация и във всички процеси, довели до сегашното трагично състояние на града.

„В противен случай ще потвърдите убеждението, че Пловдив се управлява от първомайските комунисти, пловдивските ченгеджисти и пазарджишките анархисти", заяви общинарят в призива си към градоначалника.

От своя страна, Славчо Атанасов обвини Гърневски, че с изказването си звучи ретро, както през 90-те години и припомни, че вече е 2010-та година. Кметът заяви, че Спас Гърневски е бил кмет на града, но нищо не е научил. „Замръзнал сте на едно място и там си седите",подчерта сегашният пловдивски кмет.

Атанасов заяви, че е готов да управлява Пловдив с плаващо мнозинство, ако БСП оттегли подкрепата си към него в Общинския съвет. Той каза това в отговор на въпрос какво ще се случи, ако не се поддаде на натиска на социалистите и не освободи Александър Константинов от поста зам.-кмет.

Славчо Атанасов подчерта, че той е човекът, който отговаря за кадровата политика на общината и не вижда защо трябва да сменя Константинов при положение, че си върши добре работата.

Кметът зяви, че не е от плашливите и припомни, че когато става въпрос за интересите на Пловдив е влизал в конфликти и със Сергей Станишев, и с Бойко Борисов. „Когато става въпрос за кауза и тя е интересите на Пловдив, тогава изобщо не ме интересува с кого кръстосвам шпага",подчерта още Славчо Атанасов.