Движението по АМ "Тракия" в посока Пловдив е възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

При Ихтиман, между 46-и и 47-и километър на магистралата, към 14 часа преминаването вече се осъществява свободно и двупосочно в платното в посока Пловдив.

Временно товарните автомобили, пътуващи в посока Пловдив, в района на Ихтиман на АМ "Тракия" се пренасочват по път I-8 София - Пазарджик при пътен възел "Ихтиман". От там товарните автомобили ще модат да се включват на АМ "Тракия" при пътен възел "Мухово". 

Въпреки това от "Пътна Полиция" призовава водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост в района и да спазват указанията на контролните органи.

В района на произшествието от тази сутрин е поставена сигнализация.

Тежки верижни катастрофи с над 40 автомобила на AM "Тракия"
Обновена

Тежки верижни катастрофи с над 40 автомобила на AM "Тракия"

Над 15 души са пострадали

Припомняме, днес около 6 часа сутринта, възникнаха две тежки верижни катастрофи на АМ "Тракия" до Ихтиман. В приозшествията са участвали около 40 автомобила.

По последна информация причината за инцидентите е намалена видимост, несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Установено е, че в района на катастрофата видимостта е била намалена до няколко метра заради мъгла и горящо сметище в село Мирково, което бълвало дим над магистралата.

По последна информация в произшествията са пострадали най-малко 23 души. Те са транспортирани към няколко болници в столицата. 

Трима от пострадалите при катастрофите на АМ "Тракия" са с опасност за живота
Обновена

Трима от пострадалите при катастрофите на АМ "Тракия" са с опасност за живота

За лечение са приети най-малко 23 души

Към момента има данни за трима души в по-тежко състояние, с опасност за живота им. Двама мъже са с по-сериозни наранявяния и с реална опасност за живота. Те са транспортирани в "Св. Анна" и ще бъдат оперирани днес. Сериозно е състоянието и на 80-годишна жена, настанена в УМБАЛСМ "Пирогов". Жената вече е била оперирана по спешност.