Зоополицията да бъде подопечна на общинското предприятие "Екоравновесие". За това настоява общинският съветник от РБ Стефан Марков, който набляга на една от функциите на тази зоополиция - специализирано звено за борбата срещу тормоза над животните.

"Настоявам това звено да бъде подопечно на общинското предприятие "Екоравновесие" и на столичния зам.-кмет по екология", каза Марков пред постоянната комисия по екология към Столичен общински съвет, съобщиха от Столична община.

Обвиняват мъжа прострелял куче и собственика му

Обвиняват мъжа прострелял куче и собственика му

Стрелял е 7 пъти със законно притежаван пистолет "Макаров"

"Крайно време е да има подобна структура в столицата, която не само да лови бездомни кучета, но да се грижи за животните, да разследва случаите с изоставени домашни любимци и насилието над животни", коментира Марков.

Според него полицията няма достатъчен капацитет, нито време, за да се занимава с тези проблеми. "Виждаме бездомни кучета и котки на всяка улица. Клипове с изтезания върху животните са ежедневие. Това трябва да бъде прекратено", категоричен е Марков.

Габровски полицаи задържаха пиян мъж, влачил куче с автомобил

Габровски полицаи задържаха пиян мъж, влачил куче с автомобил

Четириногото е спасено благодарение на бързат намеса на граждани, станали свидели на жестокостта

Той настоява да има ежемесечни доклади от общинското предприятие "Екоравновесие", чиято основна дейност е регулиране популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична Община.

"Общинските съветници и гражданите трябва да знаят какви мерки се взимат, каква е ефективността и какви са проблемите, за целта трябва ежемесечно публично да бъдат представяни тези данни", заяви Марков.