Столичният кмет Йорданка Фандъкова няма информация за изчезнали стари павета, които са извадени при ремонта на софийските улици. Това заяви тя пред журналисти след официалната церемония по приемане на 20 електрически автобуса за нуждите на столичния градски транспорт.

Сигнал за изчезнали павета бе подаден от общинския съветник Иво Божков в прокуратурата. Самите павета е трябвало да се съхраняват в складовете на Столична община.
По информация на Божков липсват около 9 000 тона павета от ремонтираните столични улици.

20 нови електрически автобуси тръгват по линии 309 и 9 в София
Обновена

20 нови електрически автобуси тръгват по линии 309 и 9 в София

В екобусите има и място за домашни любимци

Тече ревизия в общината, която ще завърши до дни, каза Фандъкова. Тя акцентира, че сигналът е подаден в края на инспекцията.

Кметицата не знае цифрите на паветата, но според нея, именно старите павета са ползвани за ремонта на ул. "Солунска", "Вашингтон" и за други обекти. По нейно мнение няма продажба на автентични столични павета.

Трамваят на столичната ул. "Граф Игнатиев" ще бъде пуснат преди коледните празници, увери Фандъкова без да дава подробности.

Припомняме, именно проточилият се ремонт на "Графа", както мнозина наричат старата софийска улица, и скандала за подмяна на виброизолационните подложки от фирмата, която прави този ремонт, бяха причина за оставката на бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев, който отговаряше за транспорта.

Относно стачката на строителите, които излязоха с мащабна строителна техника на бул. "Цариградско шосе", Фандъкова каза, че не им знае исканията, но нейното желание е да си вършат работата качествено и в срок.