Столичният кмет Йорданка Фандъкова не е взела решение все още какво ще прави, след като ѝ изтече мандатът на кмет на София - дали ще остане в Столичния общински съвет под някаква форма или в изпълнителната власт след петите поред предсрочни парламентарни избори в последните 2 години.

В отговор на въпрос на News.bg Фандъкова обясни, че политическото решение си е взела отдавна. Време е да се оттегля, а какво ще правят след местните избори - ще решавам тогава. Има още много работа, има неща, които изискват много време, гражданите са нетърпеливи и на мен ми се струва, че много бавно някои неща се случват, коментира тя.

На въпрос на News.bg коя ще е последната битка за София преди местните избори, Фандъкова посочи, че всеки един ден е битка. Много е лесно политиците да обявяват идеи, да ги подкрепят, а когато дойде време за реална работа, когато трябва да се спазва законът, тогава оставаме много малко. Затова битките са всеки ден докрай, за да може да защитим максимално много неща за София - строителството на метрото през Слатина, каза тя. Фандъкова се надява още, докато е кмет да започне строителството на още 6 км на столичното метро.

Коментарът си тя направи, след като участва в официалната церемония по полагане на първа копка за изграждането на градинка в памет на голямата актриса Татяна Лолова в столичния квартал "Гео Милев".

Правителството отпусна 30 млн. лв. на Столична община за изграждането на метрото

Правителството отпусна 30 млн. лв. на Столична община за изграждането на метрото

Парите са за довършването на Линия 3