Екипите на община София и Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) започват съвместна работа по проектите за обновяване на зоните около катедралата Александър Невски, пл. "Народно събрание", ул. "Шишман" и ул. "6 септември".

Това стана ясно на работна среща между Йорданка Фандъкова и служебният министър на МРРБ- арх. Иван Шишков.

Шишков: Жълтите павета са цъкаща бомба

Шишков: Жълтите павета са цъкаща бомба

Вината е общината и възложителя, според служебния рефионален министър

По проекта за обновяване на централната градска част Столична община, до края на седмицата, ще внесат документите за удължаване на срока за изпълнение с 6 месеца, заяви кметът на София като допълни, че възможно най-скоро ще предостави и документите за верификация на средства по извършените до момента ремонтни дейности по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Солунска".

По отношение на ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III", Фандъкова отчете пред арх. Шишков, че има напредък, а за забавянето на първия етап от трасето, изпълнителят ще бъде санкциониран.

Затвориха Графа за пореден ремонт на ремонта

Затвориха Графа за пореден ремонт на ремонта

Улицата вече е с пропаднали и разбити плочи

Фандъкова посочи, че е разговаряла с кмета на район "Овча купел" за изграждането на Национална детска болница и обещава максимално бързо да се предостави на държавата общински терен за строеж, което Общинският съвет ще разгледа на 10 ноември.

Като друг основен приоритет министър Шишков постави и старта на процедурите по изграждане на Софийския околовръстен път от бул. "България" до връзката с магистрала "Струма" при "Люлин".