Столичният кмет Йорданка Фандъкова е притеснена от връщането на мнозина софиянци, които отпътуваха за страната през празничните дни. Излезе информация, че има много коли със софийски номера по морето, а столичани най-вероятно ще тръгнат да се връщат в понеделник - вторник. 

Припомняме, че допълнителни мерки, ограничаващи влизането и излизането в столицата бяха предприети в четвъртък вечерта, след като в продължение на два дни трафикът беше особено голям въпреки противоепидемичните мерки.

По повод на това, че има много софиянци в Банско, Фандъкова попита: "Защо трябваше да си разменяме вирусите? До скоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това?"

"Искам да предупредя всички. Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде", каза Фандъкова.

Засега няма основания да бъде допълнително ограничавано движението в София. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова цитирана от БНТ.

"Моята грижа е да се спре дотук със затягането, за да може хората да ходят на работа, да пазаруват, да отидат до аптеката. Организирали сме доста добри възможности за възрастните хора да не излизат от домовете си".

И тази сутрин шофьори масово се опитаха да излязат от София

И тази сутрин шофьори масово се опитаха да излязат от София

Проверяват и трудовите договори

Пред БНР столичният кмет каза, че от днес започва тестването за коронавирус на 400 шофьори от градския транспорт. Те са в гаражите "Малашевци" и "Дружба".

"Това са гаражите, в които работеха двамата шофьори с установен коронавирус, за да успокоим хората, въпреки че тестовете на контактните бяха отрицателни. Но, въпреки това, за да са спокойни от днес ще започне поетапно. Днес сме предвидили 400 души, ако успеят екипите на РЗИ да се справят", каза Фандъкова.