Шофьори масово се възползваха от разрешения прозорец за напускане на София - между 6 и 8 тази сутрин, въпреки препоръките на полицията да не се пътува. Това обясни заместник-директорът на СДВР Антон Златанов пред БНР.

Част от излизащите обясняваха, че отиват до близките населени места, основно в Софийска област. Автомобилите масово бяха връщани от полицаите на КПП-тата на София.

Всяка декларация ще бъде проверена и всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност, каза Златанов. 

3 години затвор или глоба до 300 лв. за невярна декларация на КПП

3 години затвор или глоба до 300 лв. за невярна декларация на КПП

От полицията обясниха, че започват по-внимателна проверка

"В декларациите тези, които пътуват в посочения часови диапазон, посочват, че отиват по работа. Караме ги да напишат и телефон на работодателя. Преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя, дали в последствие да проверим има ли трудов договор", каза зам.-директорът на СДВР.

От МВР не изключват на Великден много хора да направят отново опит да излязат извън София заради празника. Най сериозно обаче се очаква да бъде движението в понеделник - 20-и април.

Фандъкова разговаряла с МВР за строг контрол на завръщане в София

Фандъкова разговаряла с МВР за строг контрол на завръщане в София

Започва масовото тестване на шофьори от градския транспорт

В първия ден на новата седмица на входовете на столицата вероятно ще се образуват сериозни колони от автомобили. Възможно е да не бъдат допуснати да влязат в София хората, които са излъгали, че напускат града по работа и нямат адресна регистрация в тук.

На Велика Събота е спокойна обстановката и в двата блокирани квартала на София - "Филиповци" и "Факултета". Там не са регистрирани инциденти или напрежение през изминалата нощ.

Кратък протест в столичния кв. "Факултета" срещу засилените мерки

Кратък протест в столичния кв. "Факултета" срещу засилените мерки

Ще бъдат предоставени хранителни пакети след празниците, обясни Фандъкова

Към момента е спокойна обстановката и по пропускателните пунктове на повечето от областните градове в страната.