Столичният кмет Йорданка Фандъкова се е срещнала с градския прокурор на София Христо Динев, за да обсъдят казуса със застрояването на детската площадка в кв. Гео Милев.

Припомняме, че намеренията на частен инвеститор за застрояване на къта за отдих от месеци наред тормозят живеещите вблизост хора. Неколкократно се стига и до ескалиране на напрежението и сблъсъци между хората от квартала и представители на фирмата "Агора ин", която има всички документи и разрешения за високо строителство.

Хората от блока до площадката дори даваха нощни дежурства, за да не допуснат влизане на строителна техника и работници на мястото. Те са отнесли спора до ресорните институции, но и до момента решение на казуса няма. Още повече - преди дни три автомобила бяха подпалени вблизост до площадката, а хората бяха категорични, че това е дело на инвеститора.

Днешната среща между кметът Фандъкова и градския прокурор е с цел да се определят мерки, за да не се допусне ескалация на напрежението в района. Кметицата е запознала градския прокурор с предприетите от  Столична община действия по казуса.

Главният архитект на София от своя страна пък е поискал от Административния съд - София град да остави без уважение подадената от „Агора ин" ЕООД жалба срещу заповед на началника на регионалния отдел „НСК" при РДНСК - Югозападен район. Той предлага да се разгледа и отмяна на разрешението за строеж от 2011 г.