100 нови дървета засажда фирма в старозагорския квартал "Три чучура - север" като компенсация за премахнати дървета в южната част, в закупен от нея имот, който ще бъде застроен.

За инвестиционното намерение на фирма "Пропърти Старт", съобщиха в началото на месеца от общината. Тогава бе съобщено и за това, че евентуално ще се проведе местен референдум, но днес не се съобщава за такъв, нито за резултатите от него. 

Подадените документи за започване на строеж са за закупен имот в южната част на квартал "Три чучура-север" за сграда с 23 хил. кв. м. РЗП.

В Стара Загора с микро референдум решават съдбата на 70 дървета

В Стара Загора с микро референдум решават съдбата на 70 дървета

Двата парцела са продадени от областната администрация 2005 - 2006 г.

Постигнато споразумение с Община Стара Загора е за изграждането на нов парк в квартала. Той ще бъде разположен в централната му част. Фирмата осигурява детски съоръжения и беседка, пешеходни алеи към тях, пейки, кошчета за отпадъци и направата на специални заграждения за безопасност при игрите на най-малките ползватели на пространството за отдих.

Всички нужни материали ще бъдат закупени, доставени и монтирани за сметка на инвеститорите.

За изпълнението на заложените срокове ще следи Община Стара Загора. В проекта могат да се включат и други желаещи фирми.