Още 4 преместваеми гишета на ГКПП Кулата-Промахон поставиха гръцките власти. Целта е да се ускори проверката на документите и преминаването на туристите в началото на активния сезон, пише "24 часа".

Два от фургоните са на вход към Гърция и два - на изход. За тяхното обслужване ще бъдат командировани още над 30 гранични полицаи, за да не се образуват километрични колони от автомобили на граничния пункт.

Отново опашка на "Кулата"

Отново опашка на "Кулата"

Чакането отнема минимум 4 часа

На ГКПП Промахон дойде бившият премиер, сега депутат на гръцкия парламент Костас Караманлис. Той инспектира напредъка на работата по създаване на допълнителните пункта, които ще помогнат за ускоряване на процесите на влизане на пътници и професионални шофьори.

"Както установих, работата е почти завършена и с ценната помощ на областния управител на Централна Македония Цицикостас и заместник-областния ни управител, новите инспекционни станции вече работят, а третата ще бъде пусната следващата седмица", каза Караманлис.

Километрични опашки на "Кулата" - няма кой да регулира автоматичните везни
Обновена

Километрични опашки на "Кулата" - няма кой да регулира автоматичните везни

Сдружението на малките и средните превозвачи настоява за зелен коридор за празните камиони

В социалните мрежи той обяви, че вече са назначени 34 нови полицейски служители на станцията и се похвали с конструктивна среща с Клеоники Георгиаду - генерален секретар на Гръцкия бизнес съвет на България по въпроса за закъсненията на митница Промахон.

Кантарите на „Кулата“ не се контролират, установи прокуратурата

Кантарите на „Кулата“ не се контролират, установи прокуратурата

Те не подлежат на метрологичен контрол