Хотелиерът Георги Гергов, който е председател на Националния борд по туризъм, става до дни изпълнителен директор на "Международен панаир Пловдив"АД, информира Дарик радио.

Сегашният изпълнителен директор Йордан Радев също запазва поста си, а назначаването на втори ще стане факт до дни с решение на директорския борд на националния изложбен център.

Промяната в управлението идва половин месец, след като смесеното дружество между община Пловдив и Георги Гергов, в което той държи 25%, официално бе вписано на 21 декември м.г. в съдебните регистри като акционер в панаира.

Има постигната договореност с Министерството на икономиката да вляза в оперативното управление на панаира и да го представлявам заедно и поотделно с г-н Радев, потвърди от Париж Георги Гергов.

Той апортира в капитала на панаира семейния хотел "Санкт Петербург" и така смесеното дружество "Пълдин туринвест" между него и общината взе 33.91% от акциите на изложбения център.

На сесията на Общинския съвет следващия четвъртък предстои да бъде гласуван допълнителен апорт на общински терен, с който смесеното дружество ще си осигури блокираща квота в панаира.