Представители и привърженици на ГЕРБ се събраха на спорния строеж на "подпорната стена" на плажа "Алепу" и скандираха "Мая, вън!" и "Къде е Христо Иванов?", предаде Bulgaria on air.

Демонстрацията е предизвикана от новината от преди дни, че новият инвеститор на "подпорната стена" е брат на Здравко Василев, член и кандидат-депутат от листата на "Изправи се! Мутри вън!" .

"Алепу Вилидж" вече е с нов инвеститор

"Алепу Вилидж" вече е с нов инвеститор

Събарянето на укрепителното съоръжение можело да доведе до еко катастрофа

Пред съоръжението се събраха близо 80 души. "Това ли е новият хотел на Мая Манолова?", попитаха те чрез онлайн излъчване във фейсбук. Сред протестиращите днес бяха кметът на Бургас Димитър Николов, бившите депутати Ася Пеева, Жечо Станков, Иван Вълков и Галя Желязкова, изброява БНР.

"Светът не е виждал подпорен хотел. За да се укрепи свлачището строят хотел. Това е безумие. Затова ли новото сформирано мнозинство набързо се опита да придобие с подставени лица този подпорен хотел и по този начин да довърши хотела?" - попита Бойчо Георгиев. Общинският съветник от ГЕРБ е и бивш шеф на Регионалната екоинспекция.

Прокуратурата протестира разрешителното за строежа на Алепу

Прокуратурата протестира разрешителното за строежа на Алепу

Стъпка към премахването на "подпорния хотел"?

Лидерът на коалицията Мая Манолова се разграничи от случая и поиска строежът да бъде разрушен. Тя заяви, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия.