Лекари в Горна Оряховица извършиха операция с фенер, след като болницата остана без ток заради силна буря, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, вчера стана ясно, че проливен дъжд, придружен със силен вятър и гръмотевична буря, е нанесъл сериозни материални щети във Великотърновско и е прекъснал електрозахранването на болницата в Горна Оряховица за 12 часа.

Заради извънредната ситуация се е наложило лекарите да извършат спешна операция под светлината на фенер.

След като токът е спрял около 20.30 часа, дежурните медици започнали да звънят на енергото, за да отстрани аварията.

Силна буря в Търновско нанесе щети на две училища

Силна буря в Търновско нанесе щети на две училища

Болница остана без ток, магазини бяха наводнени

Управителят на болницата д-р Иван Иванов обясни, че в такива случаи се включват генератори в различните отделения.

В 23.00 часа пациент със сериозни наранявания постъпил за лечение. По думи на дежурния лекар д-р Елиас Хаддад обаче медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток. Той помолил охраната в Спешното отделение да услужи с голям фенер, за да се извърши операцията. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Половин час по-късно интервенцията приключила благополучно.

Електрозахранването в болницата е пуснато около 8.30 часа тази сутрин.

Д-р Иванов посочи, че за щастие е нямало пострадали пациенти от аварията. Той обаче нямал обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно са отстранявали щети в училищата, въпреки че те са в лятна ваканция.