В землището на Сърница горските са открили 327 отсечени смърчови дървета. Те са действали по сигнал, съобщават от Агенцията по горите.

Складираната иглолистна строителна дървесина от 327-те смърча е с общ обем 120 кубични метра. Дървеният материал  се е намирал във временен склад в държавна горска територия. Той не бил регламентиран и не бил означен в технологичния план за добив.

При разследването е установено, че дървесината е законно добита от отдел на територията на Държавно горско стопанство – Селище. Тя обаче нямала превозен билет. Освен това при транспортирането й от сечището до склада не била отбелязана с контролна горска марка.

Дървесината е била задържана.

От Агенцията по горите посочват, че за нарушението е съставен акт административно наказание  на отговорното длъжностно лице. 

Четирима цигани пък са били задържани да извършват незаконна сеч от горски от Берковица. Нарушителите били спипани по време на рутинна проверка в землището на монтанското село Габровница.

Незаконната дървесина, конете и каруците на бракониерите, както и един бензиномоторен трион и една брадва са били иззети.