Приоритетното настаняване на циганите от бившата махала в село Войводиново в общински жилища на територията в Пловдив е "един грозен акт", с който за пореден път държавата и в случая властта в Пловдив област е под обстрел на анонимни организации.
На това мнение е народният представител от ВМРО Александър Сиди, който внесе писмо в областната управа в Пловдив против "опита на псевдозащитници да пречупят местната власт и да настанят приоритетно циганите".

Приоритетното настаняване на цигани било недопустимо. Нямало причина, пали се патриотът.

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави

Александър Сиди и колегите му от ВМРО в Пловдив били възмутени от този "опасен прецедент", който носел усещане за липса на законност и равноправие между българските граждани.

"Ние от ВМРО няма да спрем да се противопоставяме на тези несправедливости, неслучайно и вицепремиерът и министър на отбраната предложи Концепция за справяне с циганския (ромския) проблем. Днес отново сме изправени пред опит за незачитане на равните права на всички български граждани", непримирими са от ВМРО.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Сиди писа и във социалната мрежа "Фейсбук". Публикуваме поста му без редакторска намеса:

Днес пуснах писмо до областния управител на Пловдив област, с което го призовавам да не се поддава на натиск от страна на "правозащитници", които настояват да бъдат настанени избягалите от Войводиново цигани в общински жилища в Пловдив. Считам за недопустимо тези хора да бъдат настанявани приоритетно, само за да бъде потушен проблемът. Има законов ред, по който това може да се случи и всеки български гражданин следва да се съобразява с него. Това, че са построили незаконното си гето, още по-малко дава основание на някой да иска облага и по привилегирован ред да бъде настанен в общинско жилище.

Не разбирам и розово-либералните "правозащитници", които погазват основен принцип в правото, а именно че никой няма право да черпи права от свое противоправно действие.

Аз и моите колеги от ВМРО ще се борим с всички средства законовият ред най-сетне да бъде възстановен.