Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово гориво от спрял за почивка чешки тир край Монтана, предават от БНР.

На 8 май след полунощ към 2.30 ч. при обход на тирове, спрели да почиват на отбивка "Сухата чешма" край монтанското село Винище, полицейски патрул е забелязал мъже да източват гориво от резервоара на чешки влекач. Те не са се подчинили на разпорежданията на полицейските служители и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили в близост до влекача празна туба от 20 литра и гумен маркуч. В гората, непосредствено до отбивката, униформените са намерили 3 туби от по 20 литра, пълни с гориво, а на 100 метра от отбивката в посока към Видин открили лек автомобил "Фолксваген Поло" с видинска регистрация, като до багажника е имало още две празни туби.

За съдействие на място са извикани служители на РУ - Монтана. От багажника на лекия автомобил са иззети 8 празни туби с вместимост от 20 литра и мобилен телефон.

При последвалите проверки на преминаващи автомобили по път Е-79 е установен лек автомобил "Сааб" със софийска регистрация, в който пътувал мъж, съпричастен към кражбата на гориво - 21-годишен от област Видин. Той е задържан за срок до 24 часа и отведен в РУ - Монтана, където са взети обтривки на ръцете му.

Лекият автомобил "Фолксваген Поло", както и откритите предмети и вещи са иззети. Работа по случая продължава.

Това е втората кражба на гориво от спрели за почивка тирове за последните два дни.

Източиха около 400 литра дизелово гориво от полски тир в Монтанско

Източиха около 400 литра дизелово гориво от полски тир в Монтанско

Извършителите все още са неизвестни