Опашки от камиони затрудняват движението на граничните пунктове и в неделя. На ГКПП "Капитан Андреево" има колона от 3 км за влизане в страната, съобщават от Гранична полиция. 

На българо-турската граница трафикът на коли за влизане в страната е по-засилен. На ГКПП Капитан Андреево движението е по-интензивно за леки автомобили на вход. На ГКПП - Лесово има образувана колона от 2 км. за товарни автомобили на вход.

Интензивен трафик на автомобили има и на българо-румънската границa. Колоната от автомобили на Дунав мост 2 е осем километра, според едни и пет километра, според други справки. В района за преминаване се чака с часове. При Русе трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и товарни автомобили на изход.

Според справката на ГП към 13:30 часа на българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички ГКПП. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-гръцката граница на ГКПП Кулата има образувана колона от 1 км на изход, а на ГКПП Маказа има образувана колона от 3 км на изход.

От ГП отново напомнят, че до 20 септември на ГКПП Силистра има затруднено преминаване и съветват пътуващите да избират друг граничен пункт за пътуване до Румъния.