Трафикът е интензивен през основните гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция, Турция и Сърбия, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП).

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили, а на всички гранични пунктове с Румъния е интензивен за леки автомобили в двете посоки. Поради ремонт на Дунав мост при Русе, трафикът се осъществява в една лента и се регулира със светофар. Алтернативни пунктове са ГКПП "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари", като последните два работят от 8 до 20 часа и не пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили. Поради големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, се препоръчва използването на алтернативни пунктове като ГКПП "Илинден" за курорти в Солун, Кавала и Халкидики, ГКПП "Златоград" за курорти в Ксанти, Комотини и о. Тасос, и ГКПП "Капитан Петко войвода" за курорти в Александруполис. През ГКПП "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход за леки автомобили. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за леки автомобили.

Ремонтът на Дунав мост при Русе започва на 10 юли

Ремонтът на Дунав мост при Русе започва на 10 юли

Стойността на договора е 44 877 228,68 лв. и се изпълнява от ДЗЗД "Дунав мост"