Областният управител Тодор Петков връща за преразглеждане няколко решения за Общинския съвет.
Едното от тях е за избора на омбудсман.
Като се съберат гласовете на съветниците, гласували „за", излиза, че Общинският съвет е от 72-ма души, а той е от 51, обяснява като мотив за връщането Тодор Петков.

Връща се и решението за местните такси и цени на общинските услуги, защото липсва мотивировка за увеличаването им.

Според юристите е неправомерно и решението да има комисия от съветници, които да проверяват ремонта на Младежкия дом, защото това е работа на кмета, т.е. на изпълнителната, а не на законодателната власт.
Най-вероятно областният управител ще сезира Административния съд за даването на стадион „Пловдив" на концесия, тъй като към момента на вземането на решението собствеността на стадиона е спорна между държавата и общината.

Председателят на общинския съвет Йордан Кюмюрджиев коментира, цитиран от радио Пловдив, че областният управител е в правото си да спира решения на местния парламент.

Кметът Славчо Атанасов обяви, че ще поиска среща с губернатора Тодор Петков след празниците, за да се запознае с мотивите му за спиране на решенията на съветниците.
Според градоначалника консорциумът, спечелил концесията върху Стадион „Пловдив", е в правото си да съди общината, ако се обяви нов конкурс за стадиона.