Пожарът в Созопол е локализиран, като огънят е засегнал покривите на необитаеми постройки, а гостите на близък хотел са били евакуирани заради риска от разпространение на пламъците. Това съобщи кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, цитиран от БТА.

Кметът уточни, че огнището на пожара се е разширило до района на гробищния парк, където също се водят гасителни дейности. На място се очаква верижна техника за допълнително ограничаване на пламъците. Заради силното задимяване в района, достъпът на автомобили е ограничен, а много доброволци са се включили в гасенето.

Първият сигнал за пожара е получен в 14:40 ч., след което огънят бързо се е разпространил заради силния вятър, обясни комисар Николай Николаев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас. В момента на мястото работят девет противопожарни екипа и се очаква пристигането на два булдозера. Пламъците са обхванали борова гора и една селскостопанска постройка, като опасност за населението или други сгради няма.

По-рано днес друг пожар избухна в местността Юрта, в близост до Свети Влас, като сигналът за него беше подаден в 9:10 часа на телефон 112.

Мъж загина при пожар в къща във Велико Търново

Мъж загина при пожар в къща във Велико Търново

Той е бил трудно подвижен