Операцията по търсенето на моряците от „Толстой" ще продължи и утре. Към 18.00 часа тази вечер екипите, които издирват екипажа ще приключат работата си за днес.

Търсенето ще се извършва по брега с мобилни групи от Гражданска защита и Гранична полиция. Също така ще се излъчват навигационни съобщения по НАВТЕКС за повишено внимание на преминаващите кораби.

Тази сутрин отново бяха изпратени екипи за търсене и спасяване на осемте моряци от екипажа на украинския кораб "Толстой", които все още са в неизвестност.

Вчера вечерта спасителната операция бе прекратена временно, съобщиха от Морския спасителен център във Варна.

Усилията днес бяха съсредоточени по южното черноморие.

Общо 7 спасителни съда участваха в операцията по издирването, между тях са
патрулен катер „Бургас" и спасителен катер „Спасител" №6.
От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че три техни екипа са се включили в търсенето и спасяването по бреговата ивица.

Гранична полиция участва в операцията с кораба "Балчик" и наряди по брега от гр. Бяла до р. Резовска, съобщават от МВР. Гранична полиция изпрати наряди и по брега за издирване на членове на екипажа, вещи и останки от потъналия кораб.

Проверява се крайбрежието от гр. Бяла до Черноморец и от устието на р. Ропотамо до устието на р.Резовска.

По линия на Черноморското гранично-полицейско сътрудничество ГДГП е получила уверение от Турската брегова охрана, че ще бъде осъществено издирване в турски териториални води с 2 кораба и с патрули по морския бряг на юг от р. Резовска.
Българските гранични кораби търсиха моряци и в турски териториални води.

Припомняме, вчера бе установена връзка с двама оцелели моряци - Андрей Криженовски и Денис Ахрамеев. Двамата са на белгийската яхта „Мираж" и се движат в посока Истанбул.

На борда на украинския кораб "Толстой", пътуващ под севернокорейски флаг, е имало 10 души екипаж: 9-ма украинци и 1 руснак.

Засега няма информация за останалите осем членове от екипажа.

"Толстой" потъна в събота през нощта в българските води на Черно море край нос Емине.