Започна изграждането на новия мост над река Струма по третокласния път III-1006 край село Покровник. След повече от една година забавяне обектът вече има разрешение за строеж.

На място началото на строителния процес провери заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков. Той се срещна с кмета на селото Недко Ангелов и представители на фирмата - изпълнител на обекта.

МРРБ изпълни във възможно най-кратки срокове поетите ангажименти, заяви Шушков и припомни, че мостът при село Покровник бе компрометиран след обилни валежи през декември 2021 г. и оттогава е затворен за движение на автомобили и пешеходци, което породи напрежение сред жителите на Благоевград.

В Покровник искат дата за пускане на моста към Благоевград

В Покровник искат дата за пускане на моста към Благоевград

Мостът бе затворен заради пропадане през декември 2021 г.

Предишното правителство бавеше заданието за новия мост и в продължение на близо година и половина съоръжението е в аварийно състояние, обясни регионалният зам.-министърът и допълни, че по него минава основният газопровод за Благоевград и захранва над 3 хиляди абоната, от които училища, детски градини и други социални заведения.

Необходимите строителни книжа подготвихме за малко повече от два месеца, след което започна изграждането на нов мост над река Струма, изтъкна Шушков. По думите му средствата за строежа идват от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", а мостовото съоръжение ще осигури връзка на Покровник и прилежащите села с областния град Благоевград.

За максимално бързото изграждане на моста в съчетание с пълна безопасност на строителния обект призова зам.-министърът на МРРБ и посочи, че ОДМВР - Благоевград също ще помага за безопасното преминаване в района.

В близките дни се очаква и регионалният министър Иван Шишков да посети региона, за да провери хода на строителните дейности на новия мост, както и други обекти.

Задействат изграждането на новия мост над Струма край Покровник

Задействат изграждането на новия мост над Струма край Покровник

За по-бърз старт на строителните дейности ще бъде поискано частично разрешение за строеж