Първа копка за изграждането на градинка в памет на голямата актриса Татяна Лолова беше положена в столичния квартал "Гео Милев". В градинката се предвижда да има детска площадка, фитнес уреди и сцена, на която жителите на "Гео Милев" да могат да се изявяват, с което да се поддържа духа на Татяна Лолова жив.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че много градинки са облагородени, но специално тази градинка е спасена с помощта на гражданите и с личното участие на Татяна Лолова, когато е била жива. "Това беше истинска битка, защото желанието на гражданите и моето собствено желание бе да спасим градинката, но със законовия начин това да се случи. Тази градинка беше с разрешение за строителство и трябваше да има сграда, но благодарение на гражданите да се противопоставят от първия възможен ден - за да не се възобнови строителството", коментира Фандъкова.

През 2018 г. с решение на Столичния общински съвет и с доклад на общински съветници градинката била спасена и всички си отдъхнали. Фандъкова увери, че Столична община ще подкрепи проекта финансово, за да може да се изгради градинката в памет на Татяна Лолова. "В началото не си вярвахме, но след това постепенно изградихме доверието, но имаше защо. Много лесно е да се обещава, да се хвърлят идеи в пространството, те звучат добре, но трудното е да се намери начинът, по който идеите да се случат, но тук успяхме", каза още кметът на София.

Почина Татяна Лолова

Почина Татяна Лолова

Ярка актриса с широк диапазон на комедийно-сатиричното изображение

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов добави, че е хубаво градинката да я има, защото от българската памет трябва да продължи и да се пази. Много бързо живеем, много бързо се забравят нещата и такива инициативи и решения, ни помагат да живеем в един различен свят, а ние като общество имаме нужда от това, каза Сърменов.

Фандъкова не знае какво ще прави след местните избори, за нея битката е всеки ден докрай

Фандъкова не знае какво ще прави след местните избори, за нея битката е всеки ден докрай

Време е да се оттегля, заяви кметът на София