„Кръстовищата не са циркови арени"; „Цариградските вълни - само за коли"; „Фандъкова - и ние сме софиянци"; „Г-жо кмет, въведете ред"; „Вземете мерки общинари, сънуваме кошмари".

С тези плакати около 50-тина души посрещнаха общинските съветници в София преди началото на днешната сесия на Столичния общински съвет (СОС). По-голямата част от общинарите обаче слизаха от колите си и влизаха в сградата на общината, без да поглеждат към протестиращите.

Няма да забраня мирните протести, увери Фандъкова
Още...

Хората настояват кметицата да въведе график за протестите, които да се провеждат в точно определено време и по определен маршрут. Те като цяло не са против протестите, но са против това да се блокират кръстовищата и да се възпрепятства свободното придвижване.
Около 50-тина са и полицаите, които пазят протест, но като цяло в района има засилено полицейско присъствие, заради другия протест - пред Народното събрание.

На протеста дойде и 80-годишната баба Мария, която се оплака, че е с 90% степен на инвалидност и тази сутрин й се наложило да върви повече от 40 минути пеша, за да дойде да се включи в подписката, която ще бъде изпратена и до омбудсмана Константин Пенчев.
„Не може така да ни малтретират ден и нощ. Не може да пикаят навсякъде, където си поискат. Хората заради тях вървят пеша, защото те спират трамвая и лягат пред него. Не може така. Тези имат ли акъл?", запита възрастната жена, която също поиска да има график на протестните демонстрации.

По-голямата част от протестиращите, дошли пред Столична община са възрастни хора, които се разбунтуваха, че картите им за градския транспорт стоят в чантите им, а те всъщност не могат да ги използват.

„5 хиляди нарушават правата на 1 милион. Не може така", възмути се и 76-годишният Павел Иванов. Според него „цялата тази истерия с протестите" се организира от хората, които не са влезли в Народното събрание и сега се групират и „подклаждат огъня".

През протеста минаха и червените депутати Борис Цветков и Димчо Михалевски. Въпреки че протестиращите граждани заявиха, че нямат искания за оставки, на няколко пъти се чуха и призиви: „Фандъкова иди си, боклуците вземи си".