За първи път жители и гости на столицата гледат "Кино в Зоопарка" с тематично подбрани филми, които ще припомнят на градските жители за дивата природа. В три кино вечери през юли, на Лятна сцена в Зоопарк София се излъчват избрани шедьоври на световноизвестни кино майстори.

"Кино в Зоопарка" е събитие с кауза, като 40% от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на Зоологическа градина София и нейните обитатели.

Преди началото на прожекцията, всички посетители, закупили билет за "Кино в Зоопарка" , ще могат да се включат в кратък вечерен тур, по време на който ще научат любопитни факти за част от обитателите му.

Снимка 302589

Източник: Зоологическа градина - София

На 15 юли от 21 часа е прожекцията на филма "ИМПЕРАТОРЪТ", 2016, режисьор Люк Жаке, 88 мин.

Заснет в Антарктида миналата зима в хода на дълго подготвяна експедиция, "ИМПЕРАТОРЪТ" предлага на зрителите невиждани кадри от дебрите на световния океан, благодарение на екипировката на специална подводница и безкрайно красиви кадри от въздуха, уловени с дрон. Разказът е за един млад пингвин, на прага на първото си пътуване, който чува мистериозен зов, каращ го да напусне дома си и да поеме към все още неизвестното приключение през ледовете на континента.

На 16 юли от 21 часа е прожекцията на филма "ПРЕГРЪДКАТА НА ЗМИЯТА", 2015, режисьор Сиро Гера, 122 мин.

Шедьовърът на колумбийския режисьор Сиро Гера ни потапя в непознатата вселена на Амазония, нейния начин на живот, вярванията и отношение към духовното. Филмът печели редица награди, измежду които се откроява призът Art Cinema Award в Кан и номинацията за чуждоезичен Оскар "16.

На 23 юли от 21.00 часа е прожекцията на филма "СОЛТА НА ЗЕМЯТА", 2014, режисьори Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс, 110 мин.

Уникалният филм на Вим Вендерс и Жулиано Рибейро Салгадо получи номинация за "Оскар" за документален филм, както и специалната награда на журито и с наградата на Екуменическото жури в програмата "Особен поглед" на Кан 2014. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване.

Програмата е организирана в партньорство между София Филм Фест и Зоологическа градина София. Предвидена е предварителна продажба на билети на касите на Зоопарка, както и в деня на събитието.

Децата до 7-годишна възраст са със свободен вход, но без право на запазено място.