Жителите на Болярово настояват за възстановяване на закритото през миналата година Гранично полицейско управление (ГПУ), пише "24 часа". Кметът на населеното място Христо Христов заяви, че мигрантския натиск е засилен, а охраната по българо-турската граница - недостатъчна.

Според него със закриването на ГПУ - Болярово се е отворила ниша за засилване на мигрантския натиск. По думите му преди броят на граничните служители е бил 120, докато сега те са едва 40.

Христов посочи, че тази структура е жизнено необходима за граничната зона, която трябва да се охранява на територията на общината - като обществен ред, като спокойствие на хората, като намаляване на притока на мигранти точно в този район.

Преминаващите групи мигранти в района са ежедневие, изтъкна кметският наместник на пограничното село Странджа Иванка Чалъмова. Според нея командированите гранични служители не успяват да се справят с изключително засиления натиск по границата.

Пращат ги момчетата, но напълно непознати са им местностите. През годините съвсем друга беше охраната на границата. Не се допускаха изобщо да влизат и да ги гонят тук из района. Това е направо някакъв кошмар. По-добре да мислят добре горе управляващите, защото нещата не отиват никак добре каза още тя.

В Болярово отново ще има гранични полицаи

В Болярово отново ще има гранични полицаи

Демерджиев готов на ревизира заповедта на Бойко Рашков