Кметът на район "Младост" арх. Стефан Стефанов алармира, че в проекта на Капиталовата програма за 2020г. за София не е предвиден за решаване нито един належащ проблем от района. Възмущението си той изразява във  "фейсбук".

По думите му няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения, проектиране на нов парк, както и изграждане на ключов булевард, който да отпуши трафика в квартала.

В тази връзка той пита защо с лека ръка биват игнорирани 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата и как така вторият по големина район в София, но най-големият "донор" в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решаване, как така няма предвидени адекватни средства.

По този повод кметът призовава жителите на кв. "Младост" да входират колкото се може повече предложения, препоръки, възражения на Капиталовата рамка.

Нека да видят в СО и СОС, че "Младост" има проблеми и той иска те да бъдат решавани, а не игнорирани за пореден път, подчертава в съобщението си той.

Арх. Стефанов призовава още гражданите да се активизират и да се включат в публичното обсъждане на бюджета.