Кметът на родопското село Смилян управлява валяк и сам ремонтира улиците в селото. Чавдар Червенков не се застоява в кабинета си, а предпочита да копае, лепи плочки и ремонтира улици.

Всички в родопското село твърдят, че той бил кмет за пример. Валякът е взел от приятел, защото в края на зимата стичащата се от планината вода почти е разрушила няколко улици в селото.

"Не беше нужно да се ангажира негов работник, понеже аз мога да управлявам всички превозни средства", заявява Червенков пред Нова телевизия.

Той е първи мандат кмет. Постоянно живеещите хора в селото са около 1600. По думите му Смилян е единственото село в Смолянска област с положителен прираст. От началото на годината са се родили 7 бебета.

Червенков заявява, че хората не се учудват, като го видят на валяка.

"Виждат ме в различни роли - един ден правя тротоари, друг ден строя цветарници, третия ден правя покриви, за селото не е учудващо", заявява кметът.

По негова идея село Смилян има своя Facebook страница, в която кметът гордо показва какво е постигнал по време на мандата си, като ремонта на училищния салон, например, който е направен с европейски средства.

Работната ръка е от него и доброволците от селото, средствата получава от община Смолян.