Има нужда от широка информационна кампания за разделното събиране. Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера за обявените вчера от страна на ПП-ДБ-СС нови мерки по проблеми с боклука на София.

Захаросаните приказки на политиците не означават разделно събиране на отпадъци, тъй като мазната кутия от пица и мазният буркан нямат място в разделното събиране. Така Карлос Контрера смята, че информационна кампания сред гражданите трябва да продължи да се води, макар и да не обясни защо такава кампания не е била направена през десетилетието откогато е в Общинския съвет на София.

Карлос Контрера посочи още, че е хубаво ПП-ДБ-СС да се вслушват в гласовете на по-опитните общински съветници. Трябва да се води диалог в Столичния общински съвет (СОС) - такъв, какъвто липсва от доста дълго време, настоя той.

Контрера обясни, че разделното събиране и изключително важно, като има няколко доклада, които ще се разгледат, включително и докладът за т.нар. наречените проекти за озеленяване. Контрера обаче не е разбрал точно с колко общината ще увеличи контейнерите за разделно събиране и дали групата на ПП-ДБ-Спаси София не си правя PR.

По думите му не може да се хвърлят едни доклади в СОС, без да е проведено обсъждане за тях.

По отношение на смяната на управленските бордове в общинските дружества, които лично Карлос Контрера предложи, посочи, че ПП-ДБ-СС в някакви стаички в СОС са оферирали ГЕРБ и БСП да поделят квоти в общинските дружества. Идеята е новите конкурси да се обявят веднага, но кметът на София Васил Терзиев е спрял и това решение, посочи Контрера.

На още 33 места по-удобни шарени контейнери за софиянци

На още 33 места по-удобни шарени контейнери за софиянци

С нови мерки за разделно събиране и цветни кофи София става по-зелена и чиста