Кучета нападнаха баба и нейното внуче в София. Инцидентът е станал пред детска градина в столичния квартал враждебна, съобщава Нова телевизия.

Кучетата се нахвърлили върху жената и детето докато се качвали в семейния си автомобил. При опит да спаси внучето си, бабата изтървала един от двата йоркширски териера, които държала. За секунди, домашният любимец бил разкъсан и убит от освирепелите животни.

По думите на директорката на детската градина години назад са сезирани институциите, но собственикът на кучетата така и не е открит. Тя поясни, че това не е първия подобен инцидент

Извършили сме проверка на място. В двора на имота има пуснати свободно четири големи кучета. Установихме, че оградата е с нарушена цялост, откъдето животните напускат имота, заяви Цветелин Добрев от Столичния инспекторат.

Тук се касае за домашни кучета. Ако са в двора, нямаме право да ги вземем. Трябва да се обединят силите на Общината, Столичния инспекторат и полицията. Собственикът да се накара да държи кучетата само в двора, посочи Милена Павлова, директор на Екоравновесие.

Отново нападение на куче над човек в София

Отново нападение на куче над човек в София

Кане корсо се е спуснало върху жена и домашния ѝ любимец