Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразнорешение на кмета на община Ракитово за класиране на участниците и избор на изпълнител на малка обществена поръчка за рехабилитация на обществени зелени площи.

КЗК връща процедурата на етап разглеждане и класиране при спазване на мотивите, изложени в решението и налага имуществена санкция на кмета на община Ракитово в размер на 83 842,68 лв.

Според комисията класираният на първо място участник „Проинвест строй" ЕООД не притежава изисквания от възложителя оборот от строителство за последните три години - за всяка година минимум 2 000 000 лв.

КЗК отменя обжалваното решение за определяне на изпълнител поради установените нарушения както на срока и условията за сключване на договора за възлагане на обществената поръчка, така и на процедурата.

Комисията налага и предвидената за такива случаи санкция в размер 10% от стойността на сключения договор.

Припомняме, група общински съветници подадоха сигнал в Окръжна прокуратура Пазарджик срещу кмета на града Емилия Еленкова за вписани като служители мъртви души и неправомерно закупуване на книги.