Кандидатите за общински съветници от листата на ПП МИР се събраха днес символично в природен парк "Витоша". Заедно със семействата си те се качиха в планината, с което показаха един от основните приоритети на ПП МИР - целогодишния достъп до планината.

"София има уникална даденост, каквато е природен парк "Витоша" и той трябва да бъде върнат на столичани", каза председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев. Именно по негово предложение в сегашния мандат на Столичния общински съвет беше създадена временна комисия, която да реши проблема с целогодишния достъп до природния парк. "За огромно съжаление управляващите от ГЕРБ бламираха решаването на проблемите с достъпа до Витоша, но ние няма да спрем дотук. В новия мандат на общинския съвет ПП МИР ще внесе предложение всички лифтове да бъдат върнати за управление, стопанисване и контрол от Столична община. Мястото на въжените съоръжения е в общинското предприятие "Столичен електротранспорт", каза пред събралите се граждани в природния парк водачът на листата за общински съветници инж. Симеон Славчев.

"Всички сме обединени от идеята Витоша да бъде върната на столичани", коментира членът на Националния съвет на партията и кандидат за общински съветник Георги Кардашев по време на събитието.

"Мотото на предизборната кампания на най-младата политическа партия МИР е "София е моето семейство", а природен парк Витоша е също част от това семейство и ние имаме волята, желанието и експертизата да превърнем планината в място, което столичани ще могат да използват максимално за спорт, отдих и туризъм", беше категоричен Симеон Славчев. Като председател на партия МИР и водач на листата за общински съветници, инж. Славчев представи и цялата листа пред гражданите, които се бяха качили на Витоша в неделния ден.

"Листата на МИР е силно експертна и гражданска, в нея има експерти от всички области, които имат готови идеи и предложения за проблемите на София", завърши инж. Симеон Славчев.

Ето и листата на ПП МИР от кандидати за общински съветници:

1. Симеон Славчев - Симеон Славчев е роден на 14.06.1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ "Стою Шишков" в гр. София с профил история, литература и философия. Висшето си образование завършва в Техническия университет - София и е инженер-магистър по "Индустриален мениджмънт". Завършил е "Академия за социална политика" на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по "Управленски умения". Специализирал е "Политически мениджмънт" в Българското училище за политика към Нов български университет. Има повече от 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. Владее немски, английски и руски език. Женен с едно дете.

Инж. Симеон Славчев е общински съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичен общински съвет. Член е на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам.-председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и е член е на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.

Учредител и председател на Политическа партия МИР.

2. Георги Росенов Кардашев - 31 г., юрист. Георги Кардашев е Магистър по "Право" в Софийски Университет "Св. Климент Охридски". Придобил е професионална квалификация по Управленски умения от Нов български университет. Придобил е правоспособност за медиатор и е специализирал търговска медиация. Член на НС на МИР.

3. Момчил Мирославов Маринов 37 г., мениждър и експерт по застраховане

4. Владислав Василев Милев 44 г., икономист и мениджър с над 20 годишен опит в автомобилната индустрия и зам.-председател на МИР. Женен с две дъщери.

5. Владислав Тодоринов Пакеров - лекар кардиолог, д-р Владислав Пакеров е познато лице в инвазивната кардиология в България, натрупал своя опит в УМБАЛ "Царица Йоана", УМБАЛ "Св. Екатерина", "Токуда Болница София", УМБАЛ "Св. Екатерина", УМБАЛ Александровска. Притежава две медицински специалности- вътрешни болести и кардиология, сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Той е известен със своите публикации и доклади на национални и международни конгреси, както и като лектор на национални и международни кардиологични курсове.Представял е научни разработки във връзка с интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност, комплексни коронарни интервенции и др.

6. Анелия Руменова Парапунова - родена в София, магистър е специалностите Културен туризъм и Културна антропология и етнология и педагогика. Комуникативна, организирана, амбициозна, мотивирана и отговорна личност с опит в международна фирма и работа с бизнес и корпоративни клиенти. Развити и доказани търговски умения. Опит в медии и в организиране на промоции и събития.

7. Георги Петров Славчев - Георги Славчев е роден през 1976 г. в София. Основното си образование завършва в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", а средното - в Колеж "Електронни Системи" към ТУ София със специалност програмиране и софтуер. От 1995 г. до 1997 г. отбива редовна военна служба в 9-та Танкова бригада - Горна Баня, като командир на свързочно отделение. Завършил е семестриално ТУ София -комуникационна техника и технологии. Бакалавър по "Журналистика и масмедии" към УНСС София и магистър по "Мениджмънт в екранните изкуства" към НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Участвал е в създаването и развитието на двете емблематични музикални телевизии - ММ и МАД ТВ. От 2006 г. е продуцент на рекламни телевизионни и кино клипове, а от 2018 г. и кино продуцент. През годините е реализирал стотици реклами, множество телевизионни предавания и документални филми, както и редица музикални и корпоративни събития. Има две деца - момче на 13 и момиче на 4 години. Владее свободно английски и руски език. В свободното си време е запален скиор, кайт сърфист, къмпингар и капитан на отбор по ветроходство.

8. Веселин Лъчезаров Грозданов - доктор по икономика - Д-р Веселин Грозданов е на 37 години. Доктор по "Икономика" - УНСС, със специализация "транспорт". Работил по въпросите на градската мобилност с Технически университет Дортмунд, Германия и други водещи европейски консултанти и агенции. Консултант по градска мобилност на 10 български града. Притежава опит в областта на логистиката и международния товарен транспорт. Сътрудник и Ръководител по управление на европейски проекти. Главен редактор на научно-приложно списание "Железопътен и интермодален транспорт". Асистент във ВТУ "Тодор Каблешков". Множество публикации в местни и чуждестранни издания относно проблемите и развитието на транспорта. Вещо лице към Софийски градски съд - съдебно икономически експертизи.

9. Цанко Бориславов Донков - 30 г., хон. преподавател, редактор в научни издания

10. Светослав Николаев Стефанов - 37 г., финансист, PR и медиатор - Светослав Стефанов е роден на 27.01.1982 г. в гр. София. Магистър по специалност "Медийна информация и реклама" от Университет по библиотекознание и информационни технологии - гр. София, бакалавър по специалност "Финанси" от Висше училище по застраховане и финанси - гр. София. Средното си образование завършва със специалност "Радио и телевизия" от Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "А. С. Попов" - гр. София. Професионален опит в сферата на финансите и финансовия контрол. От май 2015 е председател на Съюза на бащите в България. Заема длъжността на зам. председател в Център за спогодби и медиация към Софийски градски съд и Софийски районен съд. Разведен, с едно дете.

В свободното си време се занимава с медиация, като през 2017 г. получава номинация за медиатор на годината.

11. Александър Маринов Пеновски - 41 г., публична администрация - Александър Пеновски на 41 години. Магистър "Администрация и управление"- НБУ. Магистър инженер-конструктор - ВВТУ "Тодор Каблешков". Дългогодишен опит и трудов стаж в държавната и общинска администрация. Организационни умения и компетенции в координация, управление и администрация на хора и проекти. Учредител и секретар на Сдружение "Професионален синдикат на българските артисти". Баща на две деца.

12. Ирена Момчилова Парунева - Д-р Ирена Парунева е родена в София през 1967 г. Има две степени "магистър" - по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 до 2012 год. заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. От 2012 год. управлява собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина. Семейна, с две деца.

13. Розалия Василева Николова - административен мениджър

14. Пламен Богомилов Стоянов - Пламен Стоянов е роден на 01.05.1960 г. в София. Женен с две деца. От март 1995 година работи като служител на отдел "Отбранително- мобилизационна подготовка" на Министерство на външните работи. Като такъв е участвал в организирането и провеждането на мероприятия по защита на българските дипломатически мисии в чужбина и на всички български граждани в страни с военни конфликти и други кризисни ситуации. Като ръководител на звеното по "Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка" на МВнР се е занимавал активно и със задачи по осигуряване на безопасността на дипломатическите ни мисии и предпазването от терористични актове в различни горещи точки на света като Афганистан, Ирак, Иран, Йемен и други страни и региони, които е посетил лично, както и разработването на плановете за действие в различни кризисни ситуации за защита и на всички български граждани в тях. През 2004 година като ръководител на сектор ОМбП организира дейността на Кризисния щаб към МВнР по време на кризата с двама български шофьори, взети за заложници от "Ал Кайда" в Ирак, като сектора бе първият, който предостави информация за двамата задържани от терористите.

От октомври 2005 година до април 2011 година е генерален консул на Република България в Новосибирск, Руска Федерация. Като такъв организира подписването на договор за сътрудничество /за побратимски отношения/ между третия по големина град на България - град Варна и третия по големина град на Русия - град Новосибирск. По негова инициатива, през септември 2008 година, се подписва и договор за сътрудничество /побратимяване/ между Шуменска област и Алтайски край на Руската федерация в град Барнаул, с последвали редица изгодни за страната ни спогодби. Като представител на страна - член на НАТО, през май 2006 година организира Международна конференция по Съвета НАТО - Русия в Новосибирск, в Дома на науката в Академичния град, която има широк отзвук в руските средства за масово осведомяване. Офицер от Българската армия, зелена барета - алпийски стрелци и служител по мобилизационния резерв във военно окръжие Пламен Стоянов има голям опит и по въпросите за националната сигурност и отбрана на страната. По време на прехода не е бил член на партии и не е заемал ръководни партийни длъжности.

15. Марио Николов Христов - Д-р инж. Марио Николов Христов е роден на 27 август 1954 г. в Оряхово. Той е машинен инженер специалност "Двигатели с вътрешно горене"; дипломиран патентен специалист; докторска дисертация на тема "Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации"; магистър по право; лицензиран оценител на дълготрайни нематериални активи; БГ представител по индустриална собственост за изобретения, марки и дизайни; европейски представител за изобретения, марки и дизайни; от 1999 г. е секретар на Съюза на изобретателите в България; от 2009г. е председател на Съюза на изобретателите в България.

16. Светлин Минков Колев - 35 г., учител

17. Арсен Людвиг Назарян - 41 г, спортист, брат на легендарния шампион Армен Назарян

18. Стамен Цветанов Македонски - 33 г., юрист

19. Милена Георгиева Вацова - мениджър маркетинг и продажби

20. Мико Рафаел Леви - 51 г., застраховател

21. Александър Пламенов Лазаров - 40 г., магистър агроном, експерт в сферата на растителната защита.

22. Стилиян Деянов Ринков - 19 г., тон-режисьор

23. Николай Василев Милушев - 42 г., телекомуникационен инженер

24. Страхил Димитров Димитров - 20 г., маркетинг специалист

25. Емилия Цветанова Славова - е родена в гр. Тръстеник, обл. Плевен. По настоящем живее и работи в София. Има магистърска степен по "Организация и управление на културата" от хуманитарен университет в Санкт Петербург и специализации по маркетинг, мениджмънт и застраховане. Един мандат е заемала длъжността Изпълнителен директор на Българско акционерно дружество за експорт и импорт в гр. Москва - РФ. От 16 години се занимава със застраховане, от които 14 е работила за големи Европейски компании. Понастоящем работи в ЗБК Балкан. Има един син. Хоби - пътувания и книги.

26. Кирил Петрунов Петрунов - на 43 години, финансист, има повече от 15 години опит като мениджър и ръководител на различни екипи. Има опит в банковата система, като поетапно заема различни ръководни позиции, започвайки с финансиране на малки и средни фирми, ръководител отдел продажби "Депозити и инвестиционни продукти". Ръководи дирекция "Продажби", успешно развива дългосрочни търговски отношенията с клиенти в сектор МСП, въвежда и управлява ползотворно процеси с вързани с комплексни финансови решения за граждани и фирми. Заемал е длъжността директор дирекция "Застраховане" в "Българска агенция за експортно застраховане", където с опита си подпомага българските фирми при търговските им сделки с чужбина.

27. Евгений Стефанов Попов - 64 г., машинен инженер

28. Силвия Дилиянова Живова - предприемач, юрист

29. Александър Димитров Заралиев - 40 г., учител

30. Константин Киров Киров - 45 г., инженер

31. Ивайло Маринов Пеновски - 47 г., дизайнер

32. Асен Димитров Станоев - 46 г., инженер