Пожарът край Казанлък е локализиран, след като борбата с него продължи почти две денонощия. Първоначално бе съобщено, че той е овладян към обедните часове на вчерашния ден, но заради силен вятър той се възобнови в четвъртък след обяд и се наложи отново да се намеси хеликоптер, съобщиха БНР и Нова Телевизия.

Вече е потвърдено, че пожарът е предизвикан от военните заради дейности на полигона край Казанлък. След усилията на противопожарните екипи и на военните не бе допуснато засягане на военни складове и производствени мощности.

След 19 ч. снощи бе отворен пътят Стара Загора - Казанлък. Огънят е бил спрян на три километра от село Черганово. Възстановено е и движението и по Подбалканския път.

Наложило се е евакуиране и демонтиране на противоградна площадка от полигона за борба с градушките, тъй като там има взривоопасна техника, за да не се допусне възпламеняване.

Днес се очаква пълен оглед и оценка на щетите, но се предполага, че са спасени 15-17 вили, в които живеят хора. По предварителните данни пожарът е обхванал около 6800 декара.

Сметището на Казанлък не е засегнато от огъня. Булдозери прокарваха просеки. Няма информация за пострадали хора и къщи в близост.

Пожари избухнаха край Кресненското дефиле

Пожари избухнаха край Кресненското дефиле

Очаква се и тази сутрин борбата със стихията да продължи