С мащабна операция по всички направления се похвали областната дирекция на полицията в Сливен.

Екипи на ОДМВР и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно със служители на жандармерията и Регионалната дирекция по горите (РДГ) са извършили вчера множество проверки и др. действия по разкриване и противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, установяване и задържане на лица, занимаващи се с наркоразпространение, противодействие на закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, търговски обекти за съхранение и продажба на храни, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, като и опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, участъци, махали и квартали в областта.

Представители на Икономическа полиция и на РДГ-Сливен са инспектирали складове за съхранение и продажба на дърва за огрев. Установени са нарушения, за които са съставени 5 акта по Закона за горите. Издадени са и 5 констативни протокола. В търговски обект е образувана проверка за държане на тютюн без акцизен бандерол.

63-годишна жена е хваната със 37 дози хероин в новозагорския квартал "Шести". Тя е била задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР проведе акция срещу конвенционалната престъпност в Шуменско

МВР проведе акция срещу конвенционалната престъпност в Шуменско

Иззети са металдетектори, културни ценности и незаконни оръжия и боеприпаси

Екипи на полицията в Котел и на жандармерията са извършили проверки в заложни къщи, търговски обекти, игрални зали, заведения и контрол по спазване Закона за движение по пътищата. Арестувани са двама души - един за кражба на мобилен телефон, а другият - за непристойни действия и нарушаване на обществения ред в игрална зала в град Котел. Установени са и малолетни, причинилиматериални щети по лек автомобил в село Градец. Проверени са 102 лица и 63 превозни средства. Установени са един дрогиран и един неправоспособен водач на МПС. Съставени са 27 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата и 5 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Полицаи са работили и по сигнал за извършен палеж в частен имот в град Твърдица. Извършителят е мъж на 38 години, обитаващ същото жилище. Той е конвоиран до МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен и е настанен за лечение в психиатрично отделение. Мъж на 31 години е задържан за кражба на мобилен телефон, който е иззет и върнат на собственика.

Проверени са 87 лица и 52 превозни средства. Съставени са 17 акта и 24 фиша. Осъществени са също контрол и наблюдение на лица от криминалния контингент.

Криминалисти от участък "Надежда" в Сливен са заловили извършители на серия домови кражби - трима криминално проявени мъже от града. В различно съучастие те са свързани с кражби на техника, дрехи и други вещи от части имоти и фирми в квартал "Надежда" и други райони на Сливен. По случаите са образувани четири досъдебни производства. Тримата са били задържани за срок до 24 часа.

Полицейските операции в област Сливен продължават.