Мъж и жена пострадаха при две катастрофи на АМ „Тракия", причинени от разпилени маслини, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

Около 5:35 часа в четвъртък сутринта водачът на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер", пътуващ от Стара Загора за Чирпан, загубил контрол върху возилото. Последвал сблъсък с мантинелата, при който превозваните в товарния отсек маслини се разпилели по платното.

По същото време в участъка се движел и лек автомобил „Форд Ескорд", управляван от 38-годишна жена от Сливен. Колата се хлъзнала и се преобърнала в отводнителна канавка до пътя.

При инцидента е пострадала 40-годишна жена, която се е возела на задната седалка на лекия автомобил. Тя настанена в МБАЛ - Стара Загора с фрактура на крака и контузни рани по главата и гърдите.

Около 7:55 часа лек автомобил „Мерцедес" излетял от платното поради несъобразена скорост и се блъснал в преобърнатия „Форд". В МБАЛ - Чирпан е настанен 52-годишният пътник, който е получил порезни рани по главата. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача, 60-годишен мъж от с. Оряховица.

Служители на „Аварийно спасителна дейност", „Пожарна безопасност и спасяване - Стара Загора и „Пътно поддържане" - Чирпан са били изпратени за премахване на „разлива" от зехтин, покрил близо декар пътна настилка.