Движението в централната част на София се осъществява нормално, след като тази нощ голяма част от следите, оставени след сблъсъците между футболни фенове и полиция, бяха изметени и почистени. Движението както на автомобили, така и на градския транспорт се осъществява нормално и по график.

По-дълготрайните последствия обаче все още личат - изгорени контейнери за боклук, измъкнати антипаркинг колчета, купчини камъни, които са били използвани за оръжия.

Подпаления бус на Столична община вече е вдигнат, но има и други автомобили, които са пострадали. Те са предимно частни, на граждани, които живеят в района.

Полицията в София знаела за готвени коктейли Молотов

Полицията в София знаела за готвени коктейли Молотов

1600 служители на полицията и жандармерията охраняват шефа на БФС Борислав Михайлов от феновете на българския футбол

На 24 пострадали души в протестите е помогнала Спешната помощ през вчерашния ден. В болница са откарани 7 души, като двама от тях са били с по два счупени крака - това състояние се приема за животозастрашаващо. Сред пострадалите е имало и с травма на главите. Много са били пострадали от спрей.

По-тежко пострадалите са били приети от три столични болници - ВМА, ИСУЛ и Пирогов.

Близо половината от 17-те изпратени линейки са били обаче на "празен ход", т.е. отишли са на място, но пострадалият вече е бил откаран с частна кола. Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП София, заяви пред Нова телевизия, че това изключително много е затруднило общото здравно обслужване на столицата.

Общо 12 човека, пострадали при сблъсъците, са преминали през Спешните кабинети на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" миналата вечер. Пет от тях са били с различни травми на крайниците и след преглед са били освободени за домашно лечение. Един е имал нараняване в областта на главата, което е обработено и пациентът също е освободен за домашно лечение.

Шест от пострадалите са прегледани в Спешния очен кабинет на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Повечето от тях са били с преходни химични травми на очите, вследствие напръскване със спрей. Състоянието на единия от пострадалите, който е диагностициран с хифема (кръвоизлив в предната камера на окото) е наложило да бъде хоспитализиран. Той е пострадал от водното оръдие. Не са налага оперативно лечение.