Продължава да бъде ограничено движението по АМ "Тракия" от п.в. Свобода при Чирпан до п.в. Нова Загора и в двете посоки поради провеждане на протестни действия. Временно е ограничен и трафикът през Прохода на Републиката при Гурково, както и при кръстовището с Подбалкански път, съобщават от МВР тази вечер.

Въпреки че вчера премиерът Николай Денков за пореден път заяви, че териториалните планове не могат да бъдат изтеглени, защото това означава страната ни да се откаже доброволно от процедурата за финансова подкрепа, миньорите и енергетиците настояват именно това да стане. 

Днес е 12-ия ден на протест на енергетици и миньори и въпреки че някои блокади бяха вдигнати, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова днес за общонационален протест във всеки град в четвъртък, 12.10.2023 г., когато ще се дебатира по вота на недоверие към правителството Денков/Габриел, иницииран от "Възраждане" и ИТН и подкрепен от подписите на социалистите. С видео във фейсбук Костадинов зове всички българи да излязат на протест във всеки един град, да подкрепят миньорите, тъй като това е протест, който настоява енергийната система на България да бъде запазена.

12-и ден продължават протестите на енергетици и миньори

12-и ден продължават протестите на енергетици и миньори

Остава блокадата на АМ "Тракия"