Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии) и 45 литра алкохол при различни проверки по северната граница на България.

 

При единия случай 21 520 къса (1076 кутии) цигари с валидни български бандероли са задържани при проверка на товарен микробус в района на Дунав мост при Русе. Цигарите са били укрити в две допълнително изработени кухини - тайници, в долната част на превозното средство. На пода на буса са установени 7 метални капака, които се използвали за достъп до тайниците.

 

При друг сходен случай е пресечен опит за пренос на 9 600 къса (480 кутии) цигари и 45 литра алкохол, укрити сред редовно превозвани стоки.

 

Цигарите от двата случая и алкохола са конфискувани, а на водачите - български граждани, са съставени общо три акта за установяване на административни нарушения.

 

Служителите от отдел "Борба с наркотрафика"-Лом са установили 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол, скрити в шкаф, опакован с фолио. В района на Дунав мост при Видин е спрян за проверка турски товарен автомобил, който превозвал групажна стока, основно мебели, матраци, дивани и канапета. Извършена е щателна митническа проверка, в това число сканиране с рентген, благодарение на което са засечени укритите акцизни стоки. Цигарите са конфискувани, на водача - турски гражданин е съставен акт.

 

На ГКПП Оряхово - ферибот служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" са установили 14 000 къса (700 кутии) цигари без български бандероли. Контрабандните цигари са били укрити сред редовно превозвани хранителни стоки. Цигарите са иззети. Водачът на товарния автомобил е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Укритите акцизни стоки са установени в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

 

Съвместната операцията по противодействие на контрабандата продължава на различни гранични пунктове.

Задържаха над 570 хил. контрабандни цигари на ГКПП "Капитан Андреево"

Задържаха над 570 хил. контрабандни цигари на ГКПП "Капитан Андреево"

Стоката е била скрита в режещи машини на път от Турция за Германия