На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството бяха обсъдени спешни мерки за осигуряване на нормално водоснабдяване на Кочериново.

По разпореждане на министър Виолета Коритарова изпълнението им започва от днес, така че водоподаването да бъде подобрено до края на седмицата.

По време на разговора управителят на "Кюстендилска вода" ЕООД инж. Даниел Орманков докладва състоянието на управляваните от дружеството системи и съоръжения и възможните причини, които са причинили проблема с недостига на вода, поради който жителите на Кочериново са на воден режим.

За да не се допусне отново подобна ситуация, ще бъде проведен цялостен анализ на водоснабдителната система, която доставя питейна вода за общината.

Служители на ВиК оператора ще направят обход на 9-километровото трасе на водопровода, който захранва общинския център, за да проверят състоянието му. Ще се провери и дали се извършва нерегламентирано ползване на питейната вода и при констатиране на такова ще се налагат санкции.

Продължават протестите в страната заради безводието

Продължават протестите в страната заради безводието

Жителите на Кочериново затвориха пътя към Рилския манастир