Над 100 спортни автомобила преминаха по пловдивските улици в защита на осъдените на смърт български медици в Либия, информира Дарик радио.

Идеята е възникнала в интернет-форума на собствениците на спортни коли още в деня на потвърждаване на присъдите на медицинските сестри, съобщи инициаторът Атанас Христов.

Колоната от автомобили, облепени със стикери "Свобода за медиците ни", премина маршрута от Гребната база, по улиците „Владивосток", „Пещерско шосе", през „Коматевския възел" към Централна гара и оттам по булевардите "В. Априлов", "България", "Цар Борис ІІІ Обединител", "Христо Ботев", "Източен " и "6-ти септември".

Собствениците на возилата заявиха, че няма да свалят надписите, докато процесът в Либия не завърши с благополучен изход за осъдените българки и палестинския лекар.

В 21.00 часа на Бъдни вечер всички да загасят осветлението и да поставят запалена свещ на прозореца в знак на съпричастие с драматичната съдба на българките в Либия, призова Съветът на ректорите на висшите училища чрез своя председател доц. д-р Димитър Димитров.