От „Напоителни системи“ постоянно контролират язовирите, увериха от ръководството на дружеството след обсъждане на подробните планове за действие при аварийни условия на язовирите.

Целта е да подобрят превенцията и бъдат избегнати аварийни ситуации, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на среща на Съвета на директорите на дружеството и управителите на клонове. 
Тя се проведе в сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), съобщиха от „Напоителни системи”.

Повод за обсъждането са падналите обилни валежи от дъжд в страната през изминалата седмица. Всички язовири под юрисдикцията на „Напоителни системи“ разполагат с необходимите свободни обеми за поемане на водни маси, съгласно аварийните планове.

24 часа в денонощието наблюдават язовирите в 3 области

24 часа в денонощието наблюдават язовирите в 3 области

ДАМТН сформира звена

Служители на „Напоителни системи“ ЕАД наблюдават язовирите, които се стопанисват от дружеството и сега – през декември, поставят датчици за следене в реално време на обемите постъпваща вода. Дружеството вече е с положителен финансов резултат, увери Изпълнителният директор Снежина Динева.

Направен е анализ на всички стратегически обекти от гледна точка на тяхното физическо състояние. Изготвен е инвестиционен план на дружеството, който включва и ремонтно-възстановителни работи на обектите, стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД.

Контролът на язовирите е пасивен и неефективен, недоволна Прокуратурата

Контролът на язовирите е пасивен и неефективен, недоволна Прокуратурата

Три години се правят поредица от проверки, мерки и разпореждания до контролните органи и ефект в крайна сметка няма

В съобщението липсва информация кой и как контролира язовирите, които не се стопанисват от „Напоителни системи”.