Стотина души се събраха тази сутрин пред портите на хотел "Берлин" в столичния квартал "Бояна". Акцията е организирана от младежката структура на "Да, България" по подобие на плажуването на Росенец в изминалата събота.

Портите на хотела обаче се оказаха напълно затворени, на тях е сложен дори и катинар, а от вчера хотелът е с променена регистрация в "Гугъл мапс". Охраната е заявила, че хотелът не приема посетители.

"Очевидно хората се опитват да се скрият, ние просто искахме поне да видим Пеевски, да пием кафе с него, а той все се крие", каза един от гражданите там и призова медиите да намерят депутата Делян Пеевски, който никой не го е виждал от много време.

Много от активистите си носеха и кафе в пластмасови чашки. Демонстрацията бе напълно мирна, а полиция или жандармерия не се забелязва никъде.

Участниците залепиха плакат със снимка на депутата и надпис "ТЪРСИ СЕ" върху затворената с катинар врата към хотела, а въпросите му бяха зададени чрез медиите и социалните мрежи.

Снимка 488114

Източник: БГНЕС

Една от целите на организаторите на акцията беше да се види дали наистина има отказ от охраната на НСО, както бе декларирано още в събота от страна на ДПС.

Ахмед Доган и Делян Пеевски са без охрана от НСО от 11 юли

Ахмед Доган и Делян Пеевски са без охрана от НСО от 11 юли

Това е станало по тяхно желание заради недоверие в принципала на службата

И до този момент обаче няма писмено заявление за това. От организацията разпространиха и въпросите: 

  • Как съвместявате кариерата на депутат със задкулисното управление на министерства и структури? Видяхме на Росенец, че полицията не се подчинява на премиера, нито на бургаския кмет, това сигурно поставя огромна отговорност върху Вас като мениджър?
  • Трудно ли се работи във формат "Дубай office"?
  • От какво се страхувате, г-н Пеевски? Задължителна ли е охраната за един народен представител?
  • Липсва ли Ви екипната работа в пленарна зала?
  • Има ли причина да разговаряте само със собствените си медии, г-н Пеевски?
  • Ако не идвате в Народното събрание, където са Ви изпратили избирателите, за кого всъщност работите?
  • Защо премиерът Борисов през 2016 г. излъга, че напускате страната?
  • Доволен ли сте от почистващия ефект на дарителската Ви дейност върху опетнената Ви репутация?