Нов стадион на мястото на сегашния "Българска армия" вероятно няма да има. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков, цитиран от Столица.bg.

Той обясни, че до момента в дирекция "Направление архитектура и градоустройство" на Столичната община не е внесено никакво проектно предложение или инвестиционно намерение.

Въпреки че преди месец бяха представени изображения от визията на нов стадион, засега намеренията на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев да изгради нов стадион в Борисовата градина остават само на ниво идеи.

Кралев обяви условията за наем на стадион "Българска армия" и "Панчарево"

Кралев обяви условията за наем на стадион "Българска армия" и "Панчарево"

Дават се под наем за срок от 10 години, а при промяна на законодателството договорът може да се удължи без нов конкурс

Арх. Здравков посочи, че собственик на спортното съоръжение е Министерството на младежта и спорта. Ведомството е дало стадиона на концесия на футболния клуб. Ако те внесат аргументирано предложение, то може да бъде разгледано и обсъдено заедно с арх. Ковачев, който изработи проекта за ПУП на Борисовата градина, коментира още Здравков.

Главния архитект подчерта, че през 70-те години се е ходело на мач с градски транспорт и велосипед, докато сега всеки ползва личен автомобил. Той напомни, че изискванията на ФИФА за стадионите са много сериозни и трябва да се осигурят паркинги и подстъпи към спортното съоръжение. На този етап обаче това трудно може да се осъществи в Борисовата градина. По тази причина евентуалният проект най-вероятно ще се осъществи на друго място в столицата.