Централната лаборатория за химични изследвания и контрол в София е установила, че няма намерени пестициди и тежки метали, както и други отрови в Парка на младежта в Русе.

Събирането на проби от почвата е било извършено на 10 април по разпореждане на Русенската районна прокуратура във връзка с множеството сигнали за намерени умрели животни в района на парка, съобщи БНР.
11-те точки за вземане на проби са били определени от служители на сектор Икономическа полиция в МВР Русе.

Очакват се анализи на почвите в "Парка на възрожденците" и край Пантеона, където също има постановление на Русенската районна прокуратура за намерени умрели животни.

Припомняме, на 20 април читател на news.bg, пожелал да остане анонимен, сигнализира, че в парка на Възрожденците в Русе е отровено домашно куче, като това се е случило близо до голямата детска площадка.

Той подчерта, че отровата е била поставена в непосредствена близост до мястото, където през деня играят невръстни деца.

Дни преди това беше обявена и награда от 1000 лв. за информация за човека, разпръснал отровата. Още толкова добавя Германо-българското дружество; частни лица също обявиха, че дават общо 110 лв. за неговото идентифициране, залавяне и предаване на органите на реда.