44-годишен мъж с инициали И.Н. ще бъде съден, тъй като е откраднал чужди вещи и пари в размер на 8 997 лева. Това съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив, които са внесли обвинителния акт.

Обвиняемият като пълномощник на две лица, е измамил представляваните, подписвайки от тяхно име актове за покупко-продажба на недвижими имоти, след това обаче не им е изплатил продажната цена.

Така той е обсебил 8 638 лева от единия пострадал и 24 039 лева за втория пострадал - престъпление по чл. 217 ал.4 във вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият И.Н. бил наел офиси в с. Ръжево Конаре и с. Калояново, обл. Пловдив, като представител на дружество за придобиване, отдаване под наем, търговия със земеделска земя и др.

През 2015 г. възрастна жена от с. Ръжево Конаре решила да продаде наследствените си имоти - ниви. Нейна позната я насочила към обвиняемия И.Н. Пострадалата го упълномощила да продаде от нейно име притежавани идеални части от ниви, което обвиняемият сторил, но не й предал парите, получени за земеделските земи.

И втората жертва на измамника е от с. Ръжево Конаре: През април 2017 г. И.Н. се срещнал с двама мъже, от които искали да се откажат от наследствени имоти. Обвиняемият ги убедил, че трябва да подпишат документ, с който изрично да заявят отказа си от наследство. Двамата се съгласили, като не обърнали внимание на съдържанието и без да разберат упълномощили обвиняемия да продава техни наследствени земеделски имоти - ниви и оризища, което той направил. Впоследствие един от пострадалите случайно научил за сделките. Когато се свързал с обвиняемия, той обяснил, че продадените имоти ще бъдат върнати, но това не се случило. И.Н. не предал на двамата пострадали парите от продадените ниви - 8 638 лв. за единия и 24 039 лева за втория свидетел.