Висока интензивност на движението се очаква през прохода „Шипка" във връзка с тържественото честване на Националния празник на Република България.

От ОД МВР-Стара Загора предупреждават, че в периода от 9.00 до 15.00 ч. е създадена организация за паркиране на автомобилите и автобусите, превозващи участниците в тържествата извън обхвата на главния път.

В тази връзка, за времето от 9.00 до 15.00 ч. ще бъдат въведени временни ограничения за движението по панорамния път в едната посока - от вр. Бузлуджа към вр. Шипка.

Припомняме, че продължава да важи забраната за преминаване през прохода Шипка на товарни автомобили с маса и тегло над 10 тона.

ОДМВР-Стара Загора апелира към всички водачи на МПС, които ще преминават през прохода Шипка по време на тържествата, да се движат с разумна скорост, с повишено внимание и да изпълняват стриктно указанията на полицейските служители.

Препоръчва се на гражданите, които в този времеви интервал ще пътуват по направление Северна- Южна България, да използват прохода на Републиката.

Обезпечена е охраната на всички масови прояви. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност. Ще бъде засилен и пътния контрол.