Вече втори месец служителите на ВМЗ Сопот работят без заплащане. Никой не дава обяснение кога работниците ще получат възнагражденията си, а същевременно зам.-директорът  на завода инж. Иван Стоенчев е в отпуска, научи news.bg.

Ръководството не е изплатило и други две заплати на служителите си - от изминалата 2010 година. За тях също липсва информация кога и дали ще бъдат дадени.

Из работниците се носи слух, че ръководството е обяснило, че парите, които ще постъпят, ще бъдат оползотворени за нови материали, а не за заплати.

Служителите се оплакват и че синдикатите Подкрепа и КНС, които трябва да сезират за проблема държавата и управата на ВМЗ мълчат по въпроса.

Вчера обаче радио Пловдив съобщи, че двата синдиката в оръжейницата настояват за преговори с директора Иван Стоенчев за незабавно изплащане на заплатата за месец май и аванса за юли, също на дължимите суми за август и септември на 2010 година.

Профсъюзите искат и намеса на държавата за осигуряване на постоянни поръчки за дружеството, както и среща с премиера и финансовия министър за разрешаване на проблемите във ВМЗ.