Участник в националния маратон по бягане в защита на Национален парк "Пирин" поиска оставка на правителството, съобщи БНР.

Това стана ясно при предаване на щафетата този следобед на площад "България" в Благоевград. Щафетата и посланията, събрани от градовете, през които премина протестната инициатива, бяха предадени на следващите участници.

Това послание предаде Стоян Мавродиев, който доскоро беше областен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Той е изминал разстоянието от Разлог до Благоевград сам. И предаде своето лично послание на момчето и момичето, които поемат щафетата до Дупница.

По думите на Мавродиев, решението, с което се позволява промяна на плана на природен парк Пирин, е на цялото правителство. Оставката само на министъра на околната среда Нено Димов не е достатъчна. Така, че искаме оставка на правителството, мотивира се Мавродиев.

В Пирин няма да се строят хотели и ресторанти, само спортни съоръжения, увери властта

В Пирин няма да се строят хотели и ресторанти, само спортни съоръжения, увери властта

Община Банско започва да разработва устройствен план за ски зоната

Моето послание е: "Не се страхувайте, няма от какво да се плашим, държавата е наша". Трябва да знаете, че институциите не са ни виновни, ние сме виновни, защото не искаме да упражняваме контрол върху тях, заяви участникът в маратона в подкрепа на запазване статута на парк Пирин.

Националният пробег е в защита на Пирин и срещу приетата от правителството промяна в плана за управление на националния парк.

Владимир Милушев от фондация "Биоразнообразие", клон Беласица, връчи посланието от Благоевград:

Пирин на народа, не на олигарсите. Силна държава се прави от силни хора. Всеки град предава послания. Думите от Бургас през Свиленград, Пловдив, Пазарджик и всички други градове дотук ще бъдат прочетени на националния протест в София в четвъртък.