Ясно заявихме, че браншът ни не желае да работи само с външните открити части на своите заведения. Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила.

Това заявяват от Сдружението на заведенията в поредната трета позиция от бранша за един ден.

Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и е в сила задължително разстояние между масите, което намалява капацитета.

Ресторантьорите искат реална помощ, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес-логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си.

Затворените заведения остро срещу отваряне само на детските градини

Затворените заведения остро срещу отваряне само на детските градини

Отказваме да приемем ново удължаване

Ето защо, от сдружението предлагат три варианта за разхлабване на мерките.

Пожелателно отваряне на външните части на заведенията. Тези от нас, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения, е първият вариант.

Другата възможност е отваряне на всички ресторанти от 01.04.2021 година, а всички нощни заведения от 15.04.2021г.

Последната опция е отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

Хотелите и СПА-центровете могат да изпълняват мерките

Това са приемливите варианти, които ние ви предоставяме на тепсия. Решенията обаче са ваше право и задължение, отбелязват от сдружението.